Smuff?
Det här kanske kan vara något till nästa års påsk om jag är ledig. Hittade det hos Stephanie i bloggen Mitt skafferi.
Kinderägg fyllda med vit chokladmousse och en rinnande "gula" gjord av aprikossylt.
Kanske en passande dessert till påskbuffén?
Chokladägg med vit chokladmousse och aprikossylt
Ingredienser
8 kinderägg
1/2 dl vispgrädde
50 g vit choklad
1/2 dl kesella, 10%
1 msk aprikossylt
1 tsk vatten
Gör så här:
1. Skär bort så toppen på kinderäggen med en liten kniv. Skär bort så pass mycket att du kan plocka ut leksaken. Ställ chokladäggen i äggkoppar eller något annat som får dem att stå upprätt.
2. Smält den vita chokladen i en skål i mikron (se upp så att den inte blir bränd).
3. Vispa grädden men inte för hårt. Rör ner grädde och kesella i den smälta chokladen utan att röra för mycket.
4. Fyll kinderäggen med chokladmoussen med hjälp av en liten sked eller en sprits. Jämna till på toppen. Låt stå i kylskåpet i minst 30 minuter.
5. Blanda aprikossylt och vatten i en liten kastrull. Hetta upp under omrörning så att sylten "smälter". Låt svalna.
6. Ta ut chokladäggen 10 minuter innan servering. Gröp ett litet hål i moussen och häll lite aprikossylt i varje.
Jag tycker att det låter riktigt gott. Hoppas att jag kommer ihåg att göra den nästa år :)
Jag tycker att det låter riktigt gott. Hoppas att jag kommer ihåg att göra den nästa år :)
Kommentarer
Trackback