Hokus pokus
Igår förvandlade jag det här:
Till det här:
Jag säger bara: Syyyyndigt gott!
Här kommer receptet på Thai red curry with chicken
Kycklingfileèr 3st
Olivolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Cayennepeppar
3msk röd currypasta
1 påse wokgrönsaker
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
2msk fish sauce
1msk palmsocker (kan ersättas med råsocker eller kokossocker)
Citrongräs, litet knippe
Lime
Thai-basilikablad
Bryn kycklingen i olivolja.
I med hackad lök, vitlök, salt, peppar & cayennepeppar.
Stek det tillsammans med 3msk röd currypasta.
Sänk värmen och i med wokgrönsakerna och röd paprika. Grönsakerna ska bara bli varma, inte stekas, eftersom de ska vara lite krispiga.
Häll i en burk med kokosmjölk, 2msk fish sauce & 1msk palmsocker.
Hacka i lite citrongräs och pressa över lite lime.
Låt det puttra några minuter och ha sedan i 5-6 thai-basilikablad. Klart!
Servera med ris :)
Till det här:
Jag säger bara: Syyyyndigt gott!
Här kommer receptet på Thai red curry with chicken
Kycklingfileèr 3st
Olivolja
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Cayennepeppar
3msk röd currypasta
1 påse wokgrönsaker
1 röd paprika
1 burk kokosmjölk
2msk fish sauce
1msk palmsocker (kan ersättas med råsocker eller kokossocker)
Citrongräs, litet knippe
Lime
Thai-basilikablad
Bryn kycklingen i olivolja.
I med hackad lök, vitlök, salt, peppar & cayennepeppar.
Stek det tillsammans med 3msk röd currypasta.
Sänk värmen och i med wokgrönsakerna och röd paprika. Grönsakerna ska bara bli varma, inte stekas, eftersom de ska vara lite krispiga.
Häll i en burk med kokosmjölk, 2msk fish sauce & 1msk palmsocker.
Hacka i lite citrongräs och pressa över lite lime.
Låt det puttra några minuter och ha sedan i 5-6 thai-basilikablad. Klart!
Servera med ris :)
Kommentarer
Trackback