Muffins
Jag har tömt kameran och kom då på att jag glömde lägga upp både bilder och recept på muffinsarna jag gjorde förut så here we go:
Philadelphiaostfyllda hallonmuffins ca 10st, stora formar ca 6st.
150g smör/margarin
2dl socker
2 ägg
1tsk vaniljsocker
2msk florsocker
½dl mjölk
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver
Fyllning:
½ pkt Philadelphiaost
2dl färska eller frysta hallon (eller andra bär, blåbär eller liknande)
2msk vaniljsocker
1. Vispa smält smör och socker med elvisp
2. Vispa äggen
3.Tillsätt vaniljsocker, florsocker och mjölk. Rör ner med slev.
4. Blanda mjöl och bakpulver och rör i smeten med slev.
5. Blanda Philadelphiaosten och vaniljsockret i en skål.
6. Häll ca 1cm smeten i botten av formarna.
7. Lägg ca fyra hallon och en klick Philadelphiaost
8. Häll ned smet i formarna så att nästan hela formen är full.
9. Toppa med några hallon.
10. Grädda i ugnen i ca 15min i 200grader
Så här blev mina muffinsar, mumsiga
Men det här med gräddningstiden kan ni ta med en klackspark. Jag fick nästan ha dem inne dubbelt så länge. Så gräddningstid efter ugn helt enkelt. Jag gjorde en dubbelsats. Föresten, använd amerikanska muffinsformar! De ger bättre stadga och förhindrar att formen viker sig och att smeten rinner över.
Lycka till ♥