Förmiddag and all is well

Ännu en vacker höstmorgon har blivit förmiddag. Jag sov ända till niotiden idag och det var sååå skönt. Efter att ha ätit frukost så började jag med dagens projekt. Eftersom det är eftermiddagshelg igen så är det dax att laga något mumsigt på jobbet. En liten fågel (eller ja, fågel och fågel föresten) viskade i mitt öra att det ska bli något italienskt med älg. Finns det många älgar i Italien?? Nåja, jag ska iaf stå för efterrätten. Det blir kladdkaka med aftereight överdrag. Visst låter det gott. Det är iaf vad jag har stått och svängt ihop nu. Det luktar så gott i huset nu. :)

Lite tråkigare är att det är vajsing med lilla blå, bilen alltså. Det smäller från hjulhuset när man svänger. Jag misstänker att det kan vara fjädringen eller något i den stilen. Typiskt nog så var det stängt på Meck & däck igår när jag skulle leja dem till lite felsökning...så nu törs jag inte köra med bilen. Jag hoppas att jag kan få någon tid så snart som möjligt. Åsså ringde pappa och frågade om han skulle hjälpa mig lägga på vinterpuckarna eftersom han ändå fixade sina bilar men det gick ju i stöpet just eftersom jag inte vill ta ut bilen på vägarna i nuvarande skick.

Nu ska jag ta och kolla om kladdkakan har svalnat tillräckligt för att bre' på överdraget.
Här kommer receptet om någon skulle vara intresserad av att tillverka en egen.

Kladdkaka
200g mörk blockchoklad
200g margarin eller smör
3st ägg
2½ dl strösocker
3dl vetemjöl

Chokladglasyr
25g margarin eller smör
1dl vispgrädde
20 plattor aftereight

* Sätt ugnen på 175grader
* Smörj en form med löstagbar kant (ca 25 cm i diameter)
* Smält chokladen tillsammans med matfettet på svag värme
* Vispa ägg och socker poröst. Rör ner mjölet i äggsmeten. Tillsätt chokladblandningen och rör till en jämn smet.
* Häll smeten i formen
* Grädda i nedre delen av ugnen i ca 20min. Den ska inte vara genomgräddad.
* Låt kakan bli kall och ta loss kanten på formen.
* Blanda matfettet, grädden och aftereight till chokladglasyren i en kastrull. Smält på svag värme under omrörning. Låt blandningen kallna och bli tjockflytande.
* Bred glasyren jämt över kakan och låt den stelna i kylskåp.
Om man vill...
* Garnera med aftereight på tårtan
* Servera med skivade apelsiner (grädde eller glass brukar funka det med).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0