Hundägare...be ware

Jag är så sjukt jäkla trött på hundägare!!! Mmmm, det låter illa men det riktar sig inte till alla som äger jycke utan endast de idioter som inte kan dels plocka upp efter hundarna och dels de som plockar upp efter hundarna men slänger påsarna i diket.
Jag var ute och gick idag och när jag hade räknat till 10 påsar som låg slängda i dikeskanten så slutade jag. Det som gjorde mig mest förbannad var det riksmongo som hade lagt en välfylld påse mitt på vägen i körbanan. Jävla pulver säger jag bara! Helt slut i huvet! Jag har mina misstankar om vem det kan ha varit men eftersom jag inte har några bevis så...aja.
                           
                    Vad är vitsen med att lägga det i en påse om man bara slänger tillbaka det???

e i affären och gick förbi en burk med raggmunkssmet och fick total sug efter raggmunkar som jag älskar och inte har ätit på flera, flera år. Sagt och gjort så köpte jag min lilla bruk och knallade hem glad i hågen.


Öppnade burken, bööörja ana oråd... Innehållet var gult och då menar jag verkligen GULT. Så jag fick ner smeten i pannan ("klöff" lät det ), stekte det och provsmakade sedan...och uäk! Det var fullkomligt vidrigt! Jag kunde känna alla konstjorda tillsatser och annat blaj. Nej, det var så långt ifrån raggmunkar som man kunde komma. Men eftersom jag skulle iväg till jobbet stekte jag tre stycken till medans jag bittert mumlade
"Till detta är jag nödd och tvungen".
Jag fick dränka vedervärdigheten i sylt och dricka mycket vatten. Aldig mer säger jag bara! Jag har redan letat fram recept på riktiga raggmunkar. Det kommer det att bli nästa gång. No more fakeing!!!
Knaperstekta raggmunkar med lingonsylt och ett glas mjölk - en riktig höjdare! 

Här kommer ett av alla recept på riktiga raggmunkar om det är nån som är intresserad

Ingredienser

4 port

2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
800 g fast potatis
smör

Till servering:
400 g rimmat sidfläsk
lingonsylt

Gör så här

Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Skala potatisen och riv den grovt direkt ner i äggsmeten. Smält lite smör i en stekpanna så att det blir ljusgult. Klicka och bred ut smeten i stekpannan. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Stek raggmunkarna någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Stek fläsket. Servera raggmunkarna med fläsk, lingonsylt och rårivna morötter.
--------------------------
Om man inte gillar fläsk så kan man ta bacon eller keso till det.

                       
                                  Riktiga raggmunkar

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0